stokholm-beeldmerk
|
|
instagram
top

MASTERCLASS
HUIDHONGER

Tango, tangor, ergo sum.
Ik raak aan en ik word aangeraakt, dus ik ben.
– Wilhelm Schmid

 

Regisseur en docent Masterclass Huidhonger Lieza Röben: Met deze tekst opent mijn film Huidhonger. In 2019 werd deze documentaire geselecteerd voor een gouden kalf, ik kon toen nog niet weten dat mijn film zo actueel zou worden.

Met deze documentaire wilde ik een ode maken aan de liefdevolle aanraking, omdat deze van levensbelang is. Want met onze huid, het grootste orgaan en de letterlijke grens tussen buiten- en binnenwereld, kunnen we waarnemen door te voelen. Deze tastzin is al in de baarmoeder actief, als eerste van de vijf zintuigen. Voor een baby is aangeraakt worden letterlijk van levensbelang, wanneer we de eerste maanden van ons leven niet liefdevol worden aangeraakt dan kan dit grote gevolgen hebben voor de psychische en lichamelijke gezondheid in de rest van ons leven.
Maar hoewel de behoefte aangeraakt te worden zo in onze natuur zit, is het niet altijd vanzelfsprekend dat deze ook wordt ingelost. We zijn op latere leeftijd weerbaar genoeg om niet te sterven bij een gebrek aan aanraking, maar wat gebeurt er wel wanneer dit contact uitblijft? Wanneer men huidhonger ervaart, hoe valt dit dan te compenseren? Kan je het verlangen naar een aanraking helemaal vergeten of weten we weer wat we gemist hebben wanneer deze slapende sensatie wordt wakker geaaid?

In de film Huidhonger worden mensen geportretteerd, die een gebrek aan aanraking (hebben) ervaren met soms een hevig verlangen tot gevolg. Door hun huid een stem te geven, wordt er uitdrukking gegeven aan het gemis en de impact van een aanraking, wanneer de huidhonger wordt gestild.
Tijdens een inspirerende middag nodigen wij jou uit om met een kleine groep geïnteresseerden dieper in te gaan op de ervaring van Huidhonger. Dit kan een eigen ervaring zijn of vanuit je omgeving. Een middag welke is gemodelleerd rondom de documentaire (van 25 minuten) en waar alle ruimte is voor jou.

huidhonger omhelzing
Left Parallax Background Element

PROGRAMMA

MASTERCLASS HUIDHONGER

In een introductie van de filmregisseur Lieza Röben wordt n.a.v een aantal onderzoeken eerst de wetenschappelijke kant belicht rondom het belang van aanraken. Hierna wordt de poëtische film in Arthouse bioscoop The Movies vertoond, waarmee deze aanraking letterlijk invoelbaar wordt.

Na de filmvertoning is er ruimte om over het onderwerp te praten met een gespreksleider. Dit doen we in een intieme en veilige setting, waar iedereen de mogelijkheid voelt om te delen of juist te luisteren en te ervaren. Tijdens dit gesprek is er een intuïtieve masseuse aanwezig die – wanneer gewenst (en over de kleding) – gepaste aanraking verzorgt.
De sessie zal voor iedereen een verrijking zijn, want de ervaring van een liefdevolle aanraking, óf een gebrek hieraan, kennen we allemaal.

huidhonger massage
remember-masterclass

Info
& Reserveren

Duur: 4 uur

Tijd: 11:00 – 15:00 uur

Datum: 9 oktober 2021

Kosten: € 80 (bedrijven) / € 55 (particulieren)

Locatie: Stokholm, Dordrecht

Deelnemers: 12

Inclusief: Koffie, thee, sapjes, gezonde snacks en lunch

Reserveer masterclass Huidhonger

Selecteer de datum van je keuze en het aantal plaatsen, vul je gegevens in en reken af. Je ontvangt dan direct de reserveringsinformatie en het toegangsbewijs in je mailbox.

Left Parallax Background Element