stokholm-beeldmerk
|
|
instagram
top

MASTERCLASS
MINDFULNESS

Ervaar je stress, veel drukte in je hoofd, word je geleefd door je agenda, blijft er weinig tijd over voor ‘me time’, en wil je meer ontspannen en bewuster leven, dan is mindfulness training wellicht iets voor jou. Een mindfulness training kan iederéén helpen om de kwaliteit van zijn of haar leven te verbeteren, door meer rust, aandacht en balans in je leven te brengen.

Mindfulness betekent op een bepaalde manier aandacht besteden bewust, in het huidige moment en niet oordelend. Dit soort aandacht zorgt voor een groter bewustzijn, duidelijkheid en acceptatie van de realiteit van het huidige moment. Door deze vaardigheid te trainen kunnen we beter observeren wat er in ons lichaam en geest afspeelt en leer je weer naar jezelf te luisteren: jouw belangrijkste raadgever. Mindfulness kan veel betekenen voor de bewustwording in je dagelijks leven. Je vermindert hiermee stress, je leert dingen loslaten, anders met problemen om te gaan en je bewust te worden van je lijf en emoties. Door het vergroten van het lichaamsbewustzijn ontstaat de mogelijkheid om onnodige fysieke spanning los te laten, wat in veel gevallen een verminderend effect heeft op (chronische) pijnklachten. De mindfulness-training draagt ertoe bij veerkracht te ontwikkelen, zodat je beter in staat bent om op een evenwichtige manier om te gaan met angst, stress of pijn.

mindfulness
Left Parallax Background Element

INFORMATIE

MASTERCLASS MINDFULNESS
De mindfulness training is gebaseerd op de MBSR (mindfulness based stress reduction) training die in de jaren zeventig is opgezet door Jon Kabat Zinn. Angst, pijn en stress overwinnen door het richten van de aandacht. Daar draait het bij MBSR om. In de mindfulness training leer je bewust te worden van het moment. Zien wat er zich voordoet in een moment, open en zonder te oordelen. In plaats van je automatisch te verzetten tegen vervelende gevoelens, probeer je er op een accepterende en niet-oordelende manier bij stil te staan. Je staat toe te voelen wat je op dat moment voelt en dingen te laten zijn zoals ze zijn.

Uit resultaten van onderzoeken naar de specifieke effecten van mindfulness training wordt een blijvende vermindering gevonden van:

 • stresssymptomen;
 • (chronische) pijn;
 • depressie en angst;
 • slaapproblemen en vermoeidheid;
 • psychische klachten van ernstige ziekte en tegenslag;

AANBOD

          8-WEEKSE MINDFULNESS MASTERCLASS: ‘Your only limit is your mind’

Door de hectiek van de dag heb je soms nauwelijks de tijd om stil te staan. Onze gedachten zijn continu bezig met herinneren, plannen of piekeren. Dit geeft een onrustig gevoel en kost enorm veel energie. Je moet altijd van alles, althans dat is jouw beleving, dus dan is dat zo. Het zet zich vast in je systeem.
Door mindfulness leer je bewuster te leven. Je wordt je ervan bewust dat je van de doe-modus kunt overschakelen naar de zijn-modus. Je leert dingen los te laten en te accepteren wat je niet kunt veranderen. Hierdoor ga je anders met problemen om, leef je meer ontspannen en ga je meer geluk ervaren.

De mindfulness training bestaat uit acht sessies van 2,5 uur. Iedere sessie heeft een thema. Mindfulness training is geen theoretische, maar een praktische training.

Thema’s per week:

 • Herkennen van automatische reacties
 • Onderzoeken van obstakels
 • Bewust worden en respecteren van grenzen
 • Stress leren herkennen
 • De juiste keuzes leren maken
 • Gedachten doorzien
 • Mindfulness in je dagelijks leven integreren
 • Succesvol toepassen van wat je hebt geleerd

Duur: 8x
Tijd: 10:00 – 12:30 uur
Tijdsbesteding thuisopdrachten: 30-45 min p/dag
Datums: 16/4, 23/4, 30/4, 7/5, 14/5, 21/5, 4/6, 11/6
Kosten: € 450
Locatie: Stokholm, Dordrecht
Inclusief: Telefonische intake, uitgebreid werkboek, MP3 geluidsopnames en koffie/thee/sap, biologisch lekkers.
Deelnemers: min. 4, max. 6

 

          INDIVIDUELE MINDFULNESS MASTERCLASS: ‘Wees lief voor jezelf

Vind je het prettiger om de training individueel te volgen, dan kan dat natuurlijk ook. Het voordeel is dat er veel aandacht is voor jouw persoonlijke proces, behoeftes en situatie. Als je na ons kennismakingsgesprek een goed gevoel hebt om de training bij mij te volgen, maken we samen een planning voor de 8-wekelijkse mindfulness training. We houden de opzet van 8 sessies en de inhoud van de groepstraining aan. Een sessie duurt 1 tot 1,5 uur.

Duur: 8x
Tijd: 8 dagdelen van max. 1,5 uur
Tijdsbesteding thuisopdrachten: 30-45 min p/dag
Datum: Nader te bepalen
Kosten: € 475
Locatie: Stokholm, Dordrecht
Inclusief: Telefonische intake, uitgebreid werkboek, MP3 geluidsopnames en koffie/thee/sap, biologisch lekkers.
Deelnemers: 1

Neem voor de individuele masterclass direct contact met mij op om kennis te maken en een datum af te spreken, 06-25393981.

 

          MASTERCLASS INTRODUCTIE: ‘Great things never came from comfort zones’

Wil je liever eerst kijken of de 8-daagse MBSR mindfulness training iets voor je is, meld je dan aan voor de mindfulness introductie masterclass. De masterclass geeft een goed beeld van wat je kunt verwachten tijdens de 8-daagse mindfulness training. Je leert wat Mindfulness is en wat het je kan brengen. Je maakt kennis met een aantal basisoefeningen uit de training en er is gelegenheid voor het stellen van vragen. Deze masterclass van 1,5 uur is voor iedereen die wil investeren in de kwaliteit van zijn of haar leven: leef met meer aandacht en minder afleiding.

Duur: 1x
Tijd: 10:00 – 12:00 uur
Datum: 2 april
Kosten: € 45 (Deelnemen aan deze masterclass is gratis als je je daarna inschrijft voor een 8-weekse groepstraining. Je ontvangt bij deelname je kortingsbon)
Locatie: Stokholm, Dordrecht
Inclusief: Koffie/thee/sap, biologisch lekkers.
Deelnemers: Min. 4, max. 6

barbara-muller
remember-masterclass

Reserveer een van de masterclasses Mindfulness

Selecteer de datum van je keuze en het aantal plaatsen, vul je gegevens in en reken af. Je ontvangt dan direct de reserveringsinformatie en het toegangsbewijs in je mailbox.

Left Parallax Background Element