man relaxing

Masterclass
Mindfulness

Mindfulness, voor iedereen die wil investeren in de kwaliteit van zijn of haar leven!

Ervaar je stress, veel drukte in je hoofd, word je geleefd door je agenda, blijft er weinig tijd over voor ‘me time’ en wil je meer ontspannen en bewuster leven, dan is mindfulness training wellicht iets voor jou. Een mindfulness training kan iederéén helpen om de kwaliteit van zijn of haar leven te verbeteren, door meer rust, aandacht en balans in je leven te brengen.

Door de hectiek van de dag heb je soms nauwelijks de tijd om stil te staan. Onze gedachten zijn continu bezig met herinneren, plannen of piekeren. Dit geeft een onrustig gevoel en kost enorm veel energie. Door mindfulness leer je bewuster te leven. Door deze vaardigheid te trainen kunnen we beter observeren wat er in ons lichaam en geest afspeelt en leer je weer naar jezelf te luisteren: jouw belangrijkste raadgever.

Coach: Tessa

Voordelen

De Mindfulness training is gebaseerd op de MBSR (mindfulness based stress reduction) training die in de jaren zeventig is opgezet door Jon Kabat Zinn.

 • Angst, pijn en stress overwinnen door het richten van de aandacht
 • Je leert je bewust te worden van het moment, zien wat er zich voordoet in een moment, open en zonder te oordelen
 • In plaats van je automatisch te verzetten tegen vervelende gevoelens, probeer je er op een accepterende en niet-oordelende manier bij stil te staan
 • Je staat toe te voelen wat je op dat moment voelt en dingen te laten zijn zoals ze zijn

Masterclasses

Introductieworkshop The secret of getting ahead is getting started

Wil je liever eerst kijken of de 8-daagse MBSR mindfulness training iets voor je is, meld je dan aan voor de mindfulness introductie workshop. De workshop geeft een goed beeld van wat je kunt verwachten tijdens de 8-daagse mindfulness training. Je leert wat Mindfulness is en wat het je kan brengen. Je maakt kennis met een aantal basisoefeningen uit de training en er is gelegenheid voor het stellen van vragen. Deze workshop van 1,5 uur is voor iedereen die wil investeren in de kwaliteit van zijn of haar leven: leef met meer aandacht en minder afleiding.

Aantal deelnemers per training: minimaal 4
Kosten: 35
Inclusief: gezonde drinks & bites

(Bij inschrijving voor de 8 wekelijkse mindfulness training na het volgen van deze workshop, ontvang je €35 korting op de training.)

De 8-wekelijkse MBSR Mindfulness training

De mindfulness training bestaat uit acht sessies van 2,5 uur. Iedere sessie heeft een thema. Mindfulness training is geen theoretische, maar een praktische training. Je ontwikkelt mindfulness door naast de training zelf veel te oefenen.

Thema’s per week:

 • Herkennen van automatische reacties
 • Onderzoeken van obstakels
 • Bewust worden en respecteren van grenzen
 • Stress leren herkennen
 • De juiste keuzes leren maken
 • Gedachten doorzien
 • Mindfulness in je dagelijks leven integreren
 • Succesvol toepassen van wat je hebt geleerd

Duur training: 8 weken
Tijdsbesteding: 8 dagdelen van max. 2,5 uur
Tijdsbesteding thuisopdrachten: 30-45 min per dag
Aantal deelnemers per training: minimaal 4 deelnemers
Kosten: 450
Inclusief: (telefonische) intake, uitgebreid werkboek, meditatie geluidsopnames en gezonde drinks & bites

Individueel of duo MBSR Mindfulness training

Vind je het prettiger om de training individueel of in een duo te volgen, dan kan dat natuurlijk ook. De duo training kun je samen met je vriend(in), partner of collega volgen. Het voordeel van de individuele training of de duo training is een betere aansluiting op jou of jullie omstandigheden, wensen, klachten en behoeftes. Er is in deze training veel aandacht voor het persoonlijke proces. Als we na ons kennismakingsgesprek een goed gevoel hebben om de training met elkaar te starten, maken we samen een planning voor de 8-wekelijkse mindfulness training. We houden de opzet van 8 sessies en de inhoud van de groepstraining aan. Een sessie duurt 1 tot 1,5 uur.

Duur training: 8 weken
Tijdsbesteding: 8 dagdelen van max. 1,5 uur
Tijdsbesteding thuisopdrachten: 30-45 min per dag
Kosten: 850
Inclusief: kennismakingsgesprek, uitgebreid werkboek, meditatie geluidsopnames, gezonde drinks & bites

Reserveren

Neem voor deze masterclasses direct contact met Tessa op om kennis te maken en een datum af te spreken, 06-25393981.

The quieter you become, the more you can hear. Your only limit is your mind!

Nina
tessa muller
aarde zand

Sinds ik de mindfulnesstraining bij Tessa heb gevolgd, leef ik bewuster, waardoor ik beter voor mijzelf ben gaan zorgen. Hierdoor ervaar ik meer balans, geluk en rust in mijn leven.

Bob