top

Mindfulness
Training

Mijn naam is Tessa Muller, gelukkig getrouwd en drie kinderen. De afgelopen 10 jaar heb ik met veel plezier gewerkt als re-integratie coach, relatiebeheerder, trainer en jobcoach. Vijf jaar geleden heb ik mijn vaste baan opgezegd, om mijn werkzaamheden als zelfstandig ondernemer voort te zetten.

Ondanks de succesvolle start van mijn onderneming, merkte ik dat ik door werkstress, prestatiedruk, de zorg voor mijn gezin en een druk sociaal leven, (stress)klachten ging ervaren. Ik sliep minder goed, kreeg steeds minder energie en was veel aan het piekeren. Om ervoor te zorgen dat ik niet in een burn-out terecht zou komen, ben ik gaan onderzoeken wat mij zou kunnen helpen om dit te voorkomen. Via via kwam ik terecht bij de 8-daagse MBSR mindfulness training.

Door het beoefenen van mindfulness heb ik geleerd om bewuster, intenser en meer ontspannen te leven. Ik heb daarnaast mogen ervaren hoe mindfulness heeft bijgedragen aan meer geluk, acceptatie en tevredenheid in mijn leven.

mindfulness

Luister
naar jezelf

Mindfulness betekent op een bepaalde manier aandacht besteden, bewust, in het huidige moment en niet oordelend. Dit soort aandacht zorgt voor een groter bewustzijn, duidelijkheid en acceptatie van de realiteit van het huidige moment. Door deze vaardigheid te trainen kunnen we beter observeren wat er in ons lichaam en geest afspeelt en leer je weer naar jezelf te luisteren: jouw belangrijkste raadgever.
Mindfulness kan veel betekenen voor de bewustwording in je dagelijks leven. Je vermindert hiermee stress, je leert dingen loslaten, anders met problemen om te gaan en je bewust te worden van je lijf en emoties. Door het vergroten van het lichaamsbewustzijn ontstaat de mogelijkheid om onnodige fysieke spanning los te laten, wat in veel gevallen een verminderend effect heeft op (chronische) pijnklachten. De mindfulness-training draagt ertoe bij veerkracht te ontwikkelen, zodat je beter in staat bent om op een evenwichtige manier om te gaan met angst, stress of pijn.

De Mindfulness training is gebaseerd op de MBSR (mindfulness based stress reduction) training die in de jaren zeventig is opgezet door Jon Kabat Zinn. Angst, pijn en stress overwinnen door het richten van de aandacht. Daar draait het bij MBSR om. In de Mindfulness training leer je je bewust te worden van het moment. Zien wat er zich voordoet in een moment, open en zonder te oordelen. In plaats van je automatisch te verzetten tegen vervelende gevoelens, probeer je er op een accepterende en niet-oordelende manier bij stil te staan. Je staat toe te voelen wat je op dat moment voelt en dingen te laten zijn zoals ze zijn.

Left Parallax Background Element
tessa-muller

Mensen
inspireren

Met het geven van mindfulness trainingen wil ik mensen inspireren om weer in hun kracht te komen.

Als gecertificeerd mindfulness trainer en ervaren en betrokken coach, laat ik de deelnemers op een enthousiaste en respectvolle manier kennis maken met mindfulness.  Vanuit een sfeer van veiligheid en vertrouwen, nodig ik de deelnemers uit om hoofd, hart en lijf met elkaar te verbinden om balans in je leven te kunnen brengen en te houden.

 

Yesterday is history, Tomorrow is a mystery, Today is a gift, It is called present
Left Parallax Background Element