stokholm-beeldmerk
|
|
instagram
top

Visie
Stokholm

De maatschappij waarin we nu leven, stelt hoge eisen aan ons als individu. Je moet presteren op school of op je werk. Er wordt veel van je gevraagd. We raken overprikkeld door de informatiesnelheid, werkdruk, de verantwoordelijkheid die je voelt voor je omgeving, gezin, kinderen en vrienden. Dat maakt dat we zelden nog stilstaan, rust ervaren en op kunnen laden.

Een tekort aan tijd en ruimte om stil te staan bij belangrijke levensvraagstukken. Doe je nog wel wat je leuk vindt? Volg je je hart? Weet je nog wat je dromen van vroeger waren? Hoe kun je een stap terug doen om weer vooruit te kunnen?
Stokholm Changemaking Community biedt een unieke community aan die levensveranderend is. Niet alleen in het hier en nu, maar juist voor de lange termijn. Een plek waar iedereen zich thuis voelt en onderdeel is van een groter geheel.

Nee zeggen tegen een ander is ja zeggen tegen jezelf

Vaak is stilstaan een groot cadeau voor jezelf. Contact met jezelf, in rust en in beweging. In het hier en nu te zijn en daardoor je leven te veranderen, Die verandering kan jij mogelijk maken. En wij helpen je daar graag bij!

Left Parallax Background Element
Right Parallax Background Element

MISSIE
STOKHOLM

Stolholm Changemaking Community is de hotspot in het centrum van Dordrecht, waar hart en hoofd weer in verbinding komen en gaan stromen. De plek voor stilte, vertraging, kracht, bewustwording en ontspanning. Waar ruimte is om te spreken over je belemmeringen, met als doel je leven in zijn volle potentie te kunnen leven. Met respect en zonder oordeel.

Stokholm Changemaking Community biedt individuen en bedrijven een veelzijdig aanbod, geheel op maat en naar wens samengesteld. Stokholm draagt daarmee bij om de levenslust, ambitie en vitaliteit bij mensen terug te vinden en te bestendigen. Want als jij vitaal en gezond bent, ben je in staat werkelijk betekenis te hebben voor jezelf, je omgeving en daarmee onze wereld.

Stokholm heeft geen winstoogmerk. Zij wil dat mensen weer blij en gelukkig zijn en een zinvolle bijdrage aan de maatschappij kunnen leveren. Zij gelooft dat ieder mens een changemaker is en zijn eigen circle of influence kan vergroten. De opbrengst uit de community stroomt dan ook door naar goede doelen en komt daarmee ten goede aan een mooiere, duurzamere wereld. Stokholm gaat zich ook inzetten voor kinderen die in armoede leven in de Drechtsteden. Zij kunnen gratis deelnemen aan diverse programma’s, waardoor ze meer balans ervaren en daarmee krachtiger worden.

barbara muller

Barbara
Muller

Als kind ervaarde ik het leven als een groot avontuur, elke dag lagen er nieuwe ontdekkingen op me te wachten. Dagelijks verwonderde ik me over de wereld buiten ons huis, maar ook mijn innerlijke wereld was onbegrensd. Ik was een vrij, ongeremd en onbevangen kind, dat graag mensen om zich heen had. Ik hield mijn handen open voor wat komen ging en haalde het maximale uit de dagen die uitgestrekt voor me lagen. Deze vanzelfsprekendheden, verloor ik tijdens de pubertijd. Halverwege de twintig, was ik dusdanig verdwaald, dat ik niet meer wist wie ik was. Het kind in mij was gedoofd.

Ik bezocht een psycholoog, die mij hielp mijn weg terug te vinden. Ik heb last gehad van de vernietigende kracht van maatstaven, waaraan ik dacht te moeten voldoen. Inmiddels weet ik dat ik niet de enige ben, destijds voelde ik me onbegrepen en alleen.

Left Parallax Background Element

Als kind wordt ons geleerd onszelf te verliezen. Dat begint als pasgeborene en gaat soms door tot de dood. Denk aan de vaak goedbedoelde voorzichtigheid van ouders die hun kinderen beschermen. Hen te vormen naar het beeld dat zij in gedachten hebben over hun kind. Hun levenspad vooraf al uit te stippelen, angsten over te dragen. “Pas op, je kunt heel hard vallen.” “Kies maar voor de veilige weg.” “Doe maar gewoon dan doe je al gek genoeg.” Het mooiste antwoord dat een kind kan geven op de vraag: “Wat wil je later worden?” is “Ik ben al.”

Op zekere dag bedenk je, wie was ik ook alweer? Je hebt je leren aanpassen aan mensen, je wilde aardig gevonden worden, pleasen, erbij horen. Ging relaties aan, waarbij je ook weer rekening hield met de ander. Wat waren de dromen die je als kind had? Probeer die terug te halen. Gedachten als: ik ben nu toch te oud, het is te laat, had ik toen maar, dat kan ik niet, dat moet misgaan, ik weet niet waar ik moet beginnen, wat als ik faal, ik durf niet te springen en ik kies liever voor veiligheid, komen bij de meeste mensen voor die iets willen veranderen in hun leven maar het tegenhouden door deze stroperige, hardnekkige gedachten. Gevangen in een web van zogenaamde veiligheid blijf je daar zitten. Met mentale en fysieke klachten tot gevolg. Het enige waar je naar verlangt is THUISKOMEN bij jezelf.

Ik heb zelf mogen ervaren hoe bevrijdend het is door deze angsten heen te breken. Niet dat ik het niet spannend vond, maar ik besloot volledig te vertrouwen op mezelf en het universum. Met mijn werk, mijn missie, maar ook in mijn persoonlijke leven.

Iedere dag kun je opnieuw beginnen, iedere dag kun je verandering aanbrengen, knopen doorhakken en dichter bij jezelf komen. Een verbinding maken met je hart. Heb daarbij geduld en wees lief voor jezelf, want dit proces heeft tijd nodig.

Barbara & Stokholm

Het kind in mij is terug en zal, zolang ik leef, niet meer van mijn zijde wijken. Ik heb geleerd goed voor mezelf te zorgen en van mezelf te houden. Dit maakte dat er een onuitputtelijke bron van liefde en kracht vrij is gekomen, die ik onbegrensd uit kan delen. Met een grote vastberadenheid, geef ik dat, samen met ons inspirerende team, door aan jou. Opdat jouw licht weer gaat stralen. Jij tot je recht komt. Dat jij je grenzen durft te verkennen en te verleggen. Je ware potentieel ontdekt. Weer gelooft in waar jij toe in staat bent. Want wat jij gelooft, is bepalend voor wat je kan en zal doen.
Ik hoop je te begroeten in de Stokholm Changemaking Community en dat jij net als ik gaat beleven wat voor moois, verrassends en liefdevols er op je pad komt, wanneer je in jezelf investeert.

Ik ben ervan overtuigd dat in ieder mens een changemaker zit. Of het nu groot is of klein, jij kan de wereld wat mooier maken en met elkaar kunnen we haar verlichten.

Geniet van ons veelzijdige aanbod en geniet bovenal van het leven en alle kansen die het jou aanreikt.

 

Liefs, Barbara ❤️
Auteur, Founder Stichting het Babyhuis, Stichting Beschermde Wieg en Stichting Stokholm Changemaking Community, Ashoka Fellow